Gebruiksvoorwaarden

AFAS Personal probeert persoonlijke financiën zo makkelijk mogelijk te maken. Daarom hebben we de belangrijkste punten van onze gebruiksvoorwaarden samengevat zodat je snel weet waar je aan toe bent. Wil je toch de uitgebreide gebruiksvoorwaarden lezen? Klik hieronder op de link.

Klik hier om de volledige gebruiksvoorwaarden te lezen
of lees de gebruiksvoorwaarden in een pdf-bestand

1. Gebruiksvoorwaarden

Door gebruik te maken van AFAS Personal aanvaard je de Gebruiksvoorwaarden. AFAS Personal kan deze Gebruiksvoorwaarden wijzigen en de meest recente versie is altijd op de website te vinden. Als je het niet eens bent met de Gebruiksvoorwaarden, dan kun je je Account beëindigen (zie 11).

2. Over AFAS Personal

AFAS Personal biedt een Dienst aan om jou inzicht te geven in je financiën van nu straks en later. Dit wordt in de volksmond ook wel 'online huishoudboekje' genoemd.

3. Aanmaken account

Om gebruik te maken van AFAS Personal, maak je een Account aan. Dat kan met een geldig e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord. Gebruik van de basisversie van AFAS Personal is gratis, en zal dat altijd blijven. We gaan er vanuit dat het Account dat je aanmaakt voor eigen gebruik is. Je moet 16 jaar of ouder zijn om AFAS Personal te gebruiken.

4. Gebruik van AFAS Personal

De Dienst die AFAS Personal aanbiedt is niet altijd geheel foutloos, hoewel wij onze uiterste best doen en constant verbeteringen doorvoeren. Wanneer je een Account bij AFAS Personal aanmaakt, aanvaard je de staat waarin de Dienst zich op dat moment bevindt.

5. Onafhankelijk

AFAS Personal is onafhankelijk. AFAS Personal is nooit een partij bij een overeenkomst tussen een derde partij en een Gebruiker. 

6. Betaalde Diensten

AFAS Personal biedt ook betaalde, uitgebreide Diensten aan naast de bestaande gratis Dienst. Wil je de betaalde Dienst gebruiken, dan kun je hier zelf voor kiezen. AFAS Personal kan jou een gratis proefabonnement aanbieden voor de betaalde Dienst. Wanneer de proefperiode afloopt hoef je niets te doen. Het gebruik van de uitgebreide dienst zal automatisch stoppen en je hebt geen betalings- of afnameverplichting aan AFAS Personal.

7. Jouw verantwoordelijkheid

Je bent zelf verantwoordelijk voor de activiteiten die je uitvoert binnen AFAS Personal. Content die je plaatst moet 'correct' zijn volgens de regels die we hebben opgesteld in onze Gebruiksvoorwaarden. AFAS Personal is niet aansprakelijk voor de inhoud van Content, en kan deze wijzigen als dat nodig is. Als je Content tegenkomt die niet correct is, dan kun je dit melden.

8. Buiten gebruikstelling AFAS Personal

AFAS Personal kan onderhoud plegen of wijzigingen/verbeteringen aan de Dienst doorvoeren. De Dienst kan hierdoor (tijdelijk) buiten gebruik zijn. AFAS Personal hoeft jou hier niet van tevoren over op de hoogte te stellen en is niet aansprakelijk voor enig geleden schade.

9. Eigendom

AFAS Personal is de eigenaar van de Website, de Dienst en de Informatie die AFAS Personal aanbiedt. Je mag daarom geen delen hiervan gebruiken of verspreiden, zonder dat AFAS Personal hiervoor uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven. Dit geldt overigens niet voor Content die je zelf hebt geplaatst.

10. Privacy

Privacy staat bij AFAS Personal voorop. Gegevens die je aan AFAS Personal verstrekt zullen volgens het Privacy Reglement van AFAS Personal worden verwerkt. Om dit op een juiste manier te doen is AFAS Personal o.a. aangesloten bij het College Bescherming Persoonsgegevens.

11. Beëindigen Account

Je kunt op elk moment het gebruik van AFAS Personal stoppen en je Account beëindigen. Alle Gegevens die bij je Account geregistreerd stonden worden dan definitief verwijderd. Wel blijven analyse-Data en Content geanonimiseerd beschikbaar voor AFAS Personal. AFAS Personal heeft eenzijdig het recht om jouw gebruik van de Dienst (tijdelijk) te stoppen of jouw Account te beëindigen.