Veiligheid & privacy

Financiële gegevens zijn persoonlijk en vertrouwelijk. Daarom zijn deze goed beveiligd op bankniveau en alleen voor jou toegankelijk. Hieronder zie je de maatregelen die AFAS Personal treft om jouw veiligheid en privacy te waarborgen.

Streng wachtwoordbeleid

Om een account aan te maken bij AFAS Personal moet je een veilig wachtwoord opgeven. Daarnaast zal AFAS Personal nooit mails sturen, waarin je wachtwoord in tekst wordt weergegeven. Zo blijft de toegang voor AFAS Personal alleen voor jou.

Beveiligd en versleuteld

AFAS Personal maakt gebruik van een versleutelde verbinding (128-bits SSL). Alle gegevens worden versleuteld opgeslagen met een AES-encryptie. Data is onleesbaar voor indringers en medewerkers van AFAS Personal.

Geen toegang medewerkers AFAS Personal

Vanzelfsprekend hebben ook medewerkers van AFAS Personal geen toegang tot jouw account. Alle medewerkers hebben een gedragscode getekend en zijn ze in het bezit van een verklaring goed gedrag. Dit is niet verplicht, maar we nemen graag het zekere voor het onzekere.

Dagelijkse veiligheidscheck door McAfee®

De servers van AFAS Personal worden dagelijks getest door McAfee Secure. Tijdens deze scan worden de AFAS Personal servers elke dag onderzocht op eventuele veiligheidslekken.

Uitgebreide security-audits

AFAS Personal wordt regelmatig getest door diverse externe partijen, zoals Computest. Eventuele aandachtspunten worden natuurlijk altijd meteen opgelost.

Beveiligd datacenter in Nederland

Alle gegevens staan op de servers van True. Dit zijn beveiligde datacenters die 24/7 bewaakt worden en voldoen aan normeringen zoals ISO 9001:2008 en ISO/IEC 27001:2005. Dit zijn standaarden die ook gebruikt worden bij banken om waardevolle gegevens te beveiligen.

Elke dag back-ups

Binnen ons datacentrum wordt er elke dag een back-up gemaakt van de database van AFAS Personal. Zo ben je er van verzekerd dat jouw data altijd toegankelijk is en blijft.


Stoppen met AFAS Personal? Verwijder al je data!

Binnen AFAS Personal kun je je rekeningen verwijderen, waarmee ze ook direct worden verwijderd van de AFAS Personal-servers. Daarnaast kun je altijd je account verwijderen, waarmee ook je gegevens worden verwijderd van de AFAS Personal-servers

Geen derde partijen

Informatie die je invoert in je AFAS Personal-account blijft alleen voor jou beschikbaar. AFAS zal nooit jouw persoonlijke, geaggregeerde of geanonimiseerde gegevens doorgeven of verkopen aan andere partijen. 

College Bescherming Persoonsgegevens

AFAS Personal staat er 100% voor in dat wij jouw gegevens zorgvuldig behandelen en verwerken. Daarvoor zijn we ingeschreven bij het College Bescherming Persoonsgegevens onder nummer 1405744. Deze overheidsinstantie controleert ons op de juistheid van verwerking van gegevens.

Getest door Wijzer in Geldzaken en Consumentenbond

AFAS Personal is meerdere malen getest door Wijzer in Geldzaken en de Consumentenbond, en kreeg hierbij het hoogste rapportcijfer qua gebruiksmogelijkheden. Ook in een vergelijkingstest van de Telegraaf OverGeld kreeg AFAS Personal het hoogste cijfer.

Bepaal zelf wat je online zet

Het enige dat je nodig hebt voor een account bij AFAS Personal is een werkend e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord. Alle gegevens worden geanonimiseerd. Of je je profielgegevens invult en je banktransacties importeert bepaal je zelf