Verdienmodel

AFAS Personal is een online applicatie die bestaat uit een gratis basisdienst en een betaalde uitbreiding. Voor ons het belangrijkste dat iedereen prettig werkt met AFAS Personal, gratis of betaald. Omdat we jou een dienst aanbieden die te maken heeft met financiële gegevens zijn we ook helder over het verdienmodel van AFAS Personal. Hieronder vind je alle antwoorden.

Waarom biedt AFAS een gratis dienst aan?

AFAS is oorspronkelijk een softwaremaker voor zakelijke klanten. Met onze eigen zakelijke software 'AFAS Profit' heeft AFAS Software een solide verdienmodel en groeit AFAS elk jaar in omzet en resultaat. AFAS biedt het online huishoudboekje gratis aan om consumenten gratis kennis te laten maken met de software van AFAS én om wat extra aan de maatschappij te gevenEr is een betaalde uitbreiding van AFAS Personal die de kosten van de ontwikkeling van het huishoudboekje dekt, maar er hoeft geen winst gemaakt te worden met AFAS Personal.

De gratis versie van AFAS Personal

De basisversie van AFAS Personal is voor iedereen helemaal gratis. Dit is zonder addertjes onder het gras. In de gratis versie van AFAS Personal zitten de meeste functionaliteiten al ingebouwd. Voor nog meer mogelijkheden is er ook een betaalde aanvulling: AFAS Personal Plus. Het gebruik hiervan is optioneel. Wanneer je begint met je account bij AFAS Personal, maak je standaard gebruik van de gratis basisversie. Je wordt nooit gedwongen om de betaalde versie af te nemen.

De betaalde uitbreiding: AFAS Personal Plus

AFAS Personal biedt een betaalde versie aan die naast de gratis basisversie wordt aangeboden: AFAS Personal Plus, In deze versie zitten nog meer mogelijkheden die met name gericht zijn op geld besparen en vooruit plannen. Als je de betaalde versie afneemt is dat altijd voor de periode die van tevoren is afgesproken. De gebruiksduur wordt niet automatisch verlengd en je zit er nooit langer aan vast.

Waar verdient AFAS géén geld aan?

'Voor niets gaat de zon op' is een oud gezegde in Nederland. En dat klopt natuurlijk. AFAS is een commercieel bedrijf en wij zullen inkomsten moeten hebben om onze software te ontwikkelen. Geld verdienen we voor het grootste gedeelte met onze zakelijke software. Een heel klein gedeelte wordt verdiend met AFAS Personal Plus. 

AFAS verdient met nadruk geen geld aan de data in AFAS Personal. AFAS zal geen gegevens of profielen 'verkopen' aan derde partijen. AFAS Personal is advertentievrij.